Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

SEMINARE GRATUITE PENTRU SIMPLIFICAREA EXPORTULUI SPRE UE

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova informează că în țară vor fi organizate un șir de sesiuni de dezbateri și instruiri în beneficiul mediului de afaceri. 

Instruirile se desfășoară în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE” în Republica Moldova.

Seminarele au ca scop informarea, consilierea și instruirea producătorilor locali pentru a permite valorificarea oportunităților și soluționarea provocărilor implicate de Acordul de Asociere / DCFTA.

În mod concret, în cadrul instruirilor, companiile vor putea afla mai multe despre:

1)    Cerințele actuale și viitoare privind aspectele fitosanitare la import ale Uniunii Europene și Normele sanitare ale Uniunii Europene pentru a asigura siguranța producției proprii și a importurilor;

2)    Strategiile pentru accesul pe piața UE a produselor de origine vegetală și animală (miere);

3)    Proceduri vamale și reguli de origine pentru produsele de origine vegetală (fructe, legume);

La seminare vor participa experți cunoscuți în dezvoltarea afacerilor și export, dar și reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai agențiilor de suport, reprezentanți ai organizațiilor de afaceri și ai asociațiilor de producători.

Seminarele se vor desfășura la:

Chișinău – 5 Februarie; Orhei – 12 Februarie; Edineț – 14 Februarie; Cahul – 26 Februarie; Soroca – 28 februarie; Hâncești – 5 Martie; Ungheni – 12 Martie; Bălți – 14 Martie; Tighina – 19 Martie;  Ceadâr Lunga – 21 Martie.

Înregistrarea și participarea la seminar este gratuită. Informații detaliate pe pagina: www.chamber.md

DINAMICA PREȚURI
SONDAJ
Care este piaţa de interes pentru comercializarea produselor / serviciilor?