Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

OPORTUNITĂȚI PENTRU FEMEILE ANTREPRENOARE

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) anunță lansarea celui de-al treilea Apel de proiecte în cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri" (PFA).

Dosarele pentru Concursul de granturi pot fi depuse până la 31 ianuarie 2019, completând formularul de la următorul link

 La Componenta de granturi pot participa femeile care gestionează o întreprindere de până la 2 ani. Valoarea maximă a grantului va constitui 165 mii lei și nu va depăși 90% din proiectul investițional. Din suma totală a finanțării nerambursabile, 110 mii lei sunt direcționați pentru investiții în achiziționarea echipamentelor și software, iar restul de 55 mii lei pentru servicii de dezvoltarea afacerii: cercetare, instruire și promovare. Nu sunt eligibile afacerile din orașul Chișinău.

Anterior, 201 de proiecte investiționale au fost aprobate spre finanțare nerambursabilă în cadrul primelor două apeluri. Valoare granturilor a fost de 28 milioane de lei, ceea ce va stimula investiții totale de peste 40 de milioane de lei în economia națională și vor crea peste 800 locuri noi de muncă.

Primele două apeluri au fost finanțate din bugetul de stat, iar banii pentru cel de-al treilea apel vor fi oferiți de Uniunea Europeană.

Programul-pilot „Femei în Afaceri a fost lansat în toamna anului 2016. Această inițiativă guvernamentală are ca obiectiv promovarea abilității economice și sociale din zonele rurale prin reducerea inegalității de gen, prin creșterea și dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepției inovaționale, sporirea accesului la resurse, servicii și tehnologii moderne.

Sursa: ODIMM

DINAMICA PREȚURI