Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

ATELIER DE LUCRU ÎN CADRUL FARM


La 7 noiembrie, la sediul Federației Agricultorilor din Moldova FARM, a avut loc un atelier de lucru cu participarea directorilor executivi ai organizațiilor regionale și echipa națională. În cadrul atelierului s-a analizat nivelul de realizare a mai multor proiecte desfășurate de FARM și modul de organizare a unor evenimente ulterioare.

De la începutul atelierului, Vasile Pojoga, specialist al Federației, a prezentat directorilor executivi condițiile de finanțare în cadrul proiectului Livada Moldovei, pentru a fi aduse la cunoștința producătorilor agricoli din regiuni. În cadrul proiectului Livada Moldovei, sunt finanțate mai multe tipuri de investiții. Dacă sunteți interesați de condițiile de finanțare în cadrul proiectului Livada Moldovei, adresați-vă organizațiilor regionale FARM din regiunea dvs pentru a afla mai multe detalii.


În cadrul atelierului a fost prezentată platforma Telegram, lansată de proiectul EastFruit. Platforma este o punte de legătură între producătorii agricoli din regiunea estică a Europei și nu doar. Platforma comercială este destinată realizării fructelor, legumelor, pomușoarelor și nucilor din regiune. La platformă s-au conectat mai mulți comercianți, importatori, rețele de supermarket și producători din țări precum Ucraina, Moldova, Georgia, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan etc. Pe parcurs, vor adera proiectului și comercianți din Polonia, dar și alte țări europene. Pentru a vă conecta la platformă, este necesar să accesați aplicația Telegram de pe telefonul mobil, care poate fi instalată accesând link-ul telegram.org. Mai multe detalii aici.


Aurelia Bondari, director executiv FARM, susține că proiectul EastFruit vine cu informații foarte utile pentru toată lumea. „Noi existăm într-o piață regională. Piața noastră este mică. Suntem țară de export a produselor agroalimentare și dacă nu cunoaștem ce se face pe piața regională, ne va fi foarte greu să reușim și să avem succes. Prin urmare acest proiect are o valoare foarte mare pentru a învăța o mulțime de lucruri”.

Nicolae Arnăut, coordonator al Rețelei Naționale a Tinerilor Agricultori, a prezentat platforma online destinată tinerilor fermieri, care va fi lansată în curând. Platforma online pentru tineri va oferi acestora o multitudine de informații utile și posibilități de comunicare. Pagina va avea un forum, dar și o rubrică unde tinerii vor putea pune orice întrebări referitor la afaceri, posibilități de finanțare etc și vor primi răspunsuri de la experți calificați în domeniu.

În cadrul atelierului s-a mai discutat o mulțime de aspecte ce vizează implementarea unor proiecte, problemele care au apărut în timpul realizării și modalitățile de soluționare a acestora.

O atenție deosebită a fost acordată discuțiilor privind organizarea a două mari conferințe în cadrul proiectului FAO. Ne referim aici la Conferința Națională  „Struguri de masă în Moldova. Eficiență în producere, păstrare și marketing", care va avea loc pe 15 noiembrie la Chișinău. A doua Conferință Națională va avea loc la 27 noiembrie, iar tematica este „Fructele și pomușoarele Moldovei”.

DINAMICA PREȚURI