Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

MIERE DE ALBINE MAI PUȚINĂ ÎN STOC, ÎN REGIUNEA NISPORENI

Mierea de albine reprezintă un produs natural, solicitat atât pe piața locală cât și pe piețele externe, or, datorită proprietăților sale, gustative, dar și curative, acest produs este la mare căutare.

În regiunea Nisporeni există numeroși producători de miere de albine, care colectează mierea pentru consum propriu, dar și pentru comercializare.

În anul 2004, cu suportul AO ”Nis-Agroinform”, în satul Boldurești, a fost creată Asociația producătorilor de miere de albine “Albinuța”, care activează până în prezent. În anul curent, rezultatele obținute la colectarea mierii au fost foarte bune în comparație cu cele din anii precedenți, iar producătorii la rândul lor, nu întâmpină mari dificultăți în ce privește vânzarea  producției. Cu toate că oferta de piață în acest an nu este prea mare, producătorii afirmă că sunt mulțumiți de volumul de vânzări.

În perioada 2016 – 2017, prețul de piață la mierea de albine nu s-a schimbat, aceasta fiind comercializată la un preț mediu de 80,00 lei/kg. Direct de la producători mierea poate fi achiziționată cu 70,00 lei/kg, în dependență de cantitatea dorită și perioada de colectare a acesteia, iar cea mai solicitata este, tradițional, mierea de mai.

Producerea mierii pentru comercializare impune și respectarea unor cerințe speciale. Astfel, mierea este ambalată în borcane de diferit volum, iar unii producători aplică pe borcane și eticheta cu informația necesară despre produs.

Sursa: AGROinform, Nisporeni

DINAMICA PREȚURI