Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

OFERTĂ MICĂ DE VINETE PE PIAȚA DIN ORHEI

​Vinetele pe piața din Orhei se găsesc în cantitate mică, sunt de import și se comercializează doar de intermediari. Totodată, vinetele, propuse spre vânzare, sunt de calitate înaltă, iar sortimentul de soiuri este unul divers.  

În dependență de dimensiuni și calitate, prețul de comercializare a vinetelor variază între 35,00 și 38,00 lei/kg. Comparativ cu aceiași perioadă a anului 2016, preturile au rămas aceleași. Comercianții nu sunt prea mulțumiți de volumul de vânzări. De altă parte, cumpărătorii susțin ca prețurile sunt cam exagerate, de asta nu se prea grăbesc să cumpere cantități mari de vinete.

Conform sursei www.fruit-inform.com, pe piețele din Odesa și Lvov (Ucraina), vinetele sunt comercializate la prețul de 15,00 – 28,00 UAH, iar pe piața din Bronisze (Polonia) acestea se vând cu 1,75 EUR.

Operatorii de piață susțin că în următoarea perioadă prețul la vinete va crește puțin, pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, când, tradițional, crește cererea și volumul de vânzări.

Pe lângă faptul că sunt deosebit de gustoase, vinetele reprezintă o sursă bogată de fibre, vitamine (acid folic, complexul A și C) și minerale esențiale (potasiu, magneziu, calciu și fier).

Sursa: AGROinform, Orhei

DINAMICA PREȚURI
SONDAJ
Care este piaţa de interes pentru comercializarea produselor / serviciilor?