Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PIAȚA MATERIALULUI SĂDITOR PE PIAȚA DIN CANTEMIR

Sfârșitul lunii octombrie - începutul lui noiembrie este cea mai bună perioadă pentru a planta trandafiri și alți arbuști decorativi. Asta, deoarece peste iarnă, spun specialiștii, planta se va adapta la condițiile noului sol și se va înrădăcina mai bine.

Pe piața din Cantemir, este propus spre comercializare material săditor de trandafiri altoiți și trandafirii urcători, dar și de arbuști decorativi. Sortimentul este foarte divers - trandafiri de toate culorile și soiurile, arbuști decorativi și ornamentali.

Prețurile sunt accesibile - un trandafir  altoit costă între 15,00 și 20,00 de lei bucata, în dependență de soi. Cei urcători sunt la prețul de 25,00 de lei bucata.

Sortimentul de arbuști decorativi, propuși pentru vânzare la piața din Cantemir, este le fel de variat, iar prețurile oscilează  de la 20,00 la 35,00 lei firul, în dependență de soi și vârsta plantei.

Pe lângă trandafiri și arbuști, mai găsim și bulbi de alte flori multianuale, dar și crizanteme de diferite culori și soiuri. Prețurile, de asemenea, variază de la un soi la altul. Crizantemele, spre exemplu, se vând la un preț de 35,00 - 40,00 lei ghiveciul.

Dar grădina nu e grădină fără pomi fructiferi. Și aici putem găsi soluția potrivită. Sortimentul de material săditor este foarte divers: numeroase soiuri de măr, păr, piersic, vișin, cireș, cais, gutui, etc. Pomii se vând la un preț de 20,00 - 25,00 lei,  în dependență de specie și soi.

Potrivit observațiilor, piața materialului săditor este stabilă, iar prețurile din toamnă nu diferă cu mult de cele din primăvară.

Sursa: AGROinform, Cantemir
DINAMICA PREȚURI