Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PREȚURILE LA CASTRAVEȚI ȘI ROȘII ÎN ORHEI

​Pe piața din Orhei, prețurile efectiv au explodat. Și aici mai mult se referă la castraveții și roșiile, care s-au scumpit considerabil în această perioadă. Toată producția de pe piață este de origine autohtonă.

Așadar, pentru 1 kg de castraveți, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar în jur de 35,00 - 38,00 Lei și pentru 1 kg de roșii 20,00 – 25,00 Lei.  Comparativ cu anul precedent, când castraveții și roșiile costau între 18,00 și 25,00 Lei/kg, se atestă o majorare a prețurilor destul de considerabilă, chiar exagerată consideră consumatorii.

În timp ce cumpărătorii se gândesc odată în plus înainte de a scoate banul din buzunar, producătorii de legume din Orhei sunt satisfăcuți de prețul de comercializare angro al castraveților în această perioadă.

Comercianții din piață explică prețul mare la roșii și castraveți prin costurile de întreținere mari la păstrarea legumelor în frigidere.

Conform sursei www.fruit-inform.com, pe  piețele din Lvov (Ucraina), roșiile și castraveții sunt comercializați la prețul de 15,00 – 22,00 UAH/kg (10,00 - 14,60 Lei MDL/kg), iar pe piața din Bronisze (Polonia) cu 0,50 - 1,30 EUR/kg  (10,25 - 26,65 Lei/kg).

Sursa: AGROinform, Orhei

DINAMICA PREȚURI
SONDAJ
Care este piaţa de interes pentru comercializarea produselor / serviciilor?