Comparativ cu
lunile de vară, prețurile la carne la piața din or. Cantemir s-au majorat
aproximativ cu 20 -25%. Dacă în luna august, carnea de porc, masă vie, se
vindea cu 26,00 lei/kg, actualmente prețurile au crescut până la 32,00 lei/kg, indiferent
de greutatea animalului. Chiar și cu așa preț, oferta de porci, masă vie, este
mică.
Intermediarii comercializează
carnea la următoarele prețuri: costițele fără mușchi costă 69,00, iar cele cu
mușchi - 85,00 lei/kg, mușchiul se vinde la un preț de 110,00 lei/kg, mușchiul
cu os costă 75,00 lei/kg, carnea de la burtă – 59,00 lei/kg, iar măruntaiele – 45,00
lei/kg. S-a scumpit și slănina, care a ajuns să coste 25,00 lei/kg, față de
18,00 lei/kg, cât valora în lunile anterioare.
S-a scumpit și
carnea de pasăre. Prețul pentru un cocoș tăiat ajunge la 110,00 lei, iar
găinile la 90,00 lei bucata.
Totodată, prețurile
la carnea de iepure au rămas la nivelul celor din vară, iepurii masă vie cu o
greutate a de 2,5 - 3,0 kg, costă 250,00 - 300,00 lei, iar un kilogram de carne
de iepure costă 100,00 lei.
Pe piața din satul
Baimaclia, r-l Cantemir, prețurile sunt mai ridicate. Aici costițele fără
mușchi se vând cu 75,00, iar cele cu mușchi cu 85,00 - 90,00 lei/kg, mușchiul
costă 110,00 lei/kg, mușchiul cu os – 90,00 lei/kg , carnea de la burtă –
65,00lei/kg, măruntaiele – 45,00 lei/kg, pe când slănina costă 25,00 lei/kg.
La Baimaclia
este mai scumpă și carnea de pasăre. Cocoșii ajung la 140,00 lei bucata, găinile
tăiate se vând cu 120,00 lei bucata, curcile costă 300,00 lei, iar curcanii –
350,00 lei.
Pe aceeași
piață, cârlanii se vând la prețul de 22,00 lei/kg, masă vie.
Prețurile diferă
în dependență de calitatea produselor, de oferta și cererea de piață.
Sursa:
AGROinform, Cantemir