Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

A APĂRUT ZMEURA PE PIAȚĂ

Pe tarabele din piața agroalimentară din Drochia și-a făcut apariția și zmeura, mai ales că este perioada când producătorii se grăbesc să o culeagă. La mare căutare este și zmeura crescută ecologic, fiind foarte solicitată pentru restaurante.

Prețul de start al unui kilogram de zmeură este de 30,00 de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețul este mai mic cu 5,00 lei. Roada se arată a fi una foarte bună în acest an, în pofida condițiilor meteo din această primăvară. 

Sezonul zmeurei durează până spre sfârșitul lunii iulie. În raionului Drochia suprafețe mari de plantații de zmeură nu se atestă, cu excepția plantațiilor aflate în sectorul auxiliar, care variază între 0,01 și 0,12 ha. Suprafața totală pe raion pentru anul 2016 constituie aproximativ 2 ha.

Din zona de nord a republicii, cea mai mare suprafață de plantație de zmeură se găsește în satul Pocrovca, raionul Dondușeni și constituie peste 150 ha. Direct de la producători în această perioadă costul unui kilogram de zmeură începe de la 20,00 de lei.

Puțini sunt însă cei care vor cantități însemnate. Mai toți consumatorii cumpără cât să-și satisfacă poftele sau să prepare câteva borcane de dulceață. 

Sursa: AGROinform, Drochia 

DINAMICA PREȚURI