Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PORUMB SCUMP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

La piața din orașul Nisporeni, prețul boabelor de porumb a atins un nivel foarte înalt în această perioadă. Cantitățile expuse spre comercializare sunt din ce în ce tot mai mici, ceea ce înseamnă lichidarea stocurile din anul trecut.

Prețul înregistrat la porumb este de 3,20 - 3,50 lei/kg, iar comparativ cu costul porumbului pentru aceeași perioada a anului trecut când prețul acestuia era de maxim 3,00 lei/kg se înregistrează o creștere de 7 – 16 %. Aceasta creștere sezoniera a prețului se explica în special prin reducerea cantităților de porumb existente în stocuri.

În acest an, suprafața însămânțată cu boabe de porumb pe întreg teritoriul raionului Nisporeni este de 8 729 ha, cu 11 % mai mult față de anul precedent, luând în considerație cantitatea de porumb planificată a se obține la ha, de 3,5 tone, astfel se estimează a obține o roada totală pe raion de aproximativ 30 mii tone de porumb în 2017.

Materialul semincer de porumb cel mai solicitat în regiunea Nisporeni în acest an este hibridul MOLDAVSCHI 450MRf, dar pentru cei ce au semănat cu întârziere hibridul solicitat este MOLDAVSCHI 291AMRf, acesta având o epoca de maturitate mijlocie.

În această perioadă a rămas cantități limitate de porumb, mai mult pentru consum intern.

Sursa: AGROinform, Nisporeni

DINAMICA PREȚURI