Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

SITUAȚIA ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ PE PIAȚA DIN UNGHENI

Piața agricolă din Ungheni este inundată cu producție agricolă de tot felul. A crescut numărul vânzătorilor - producători agricoli, care propun spre comercializare atât legume, cât și fructe, fasole, pește, etc.

Anul acesta persistă pe piață volume mari de varză, cartofi și mere. Varza este autohtonă, de calitate diferită, astfel că și prețul variază de la 2,50 la 5,00 lei/kg (în perioada similară a anului precedent, prețul oscila de la 7,00 la 9,00 lei/kg). Cartofii sunt vânduți de către producători veniți din nordul republicii și prețul este cuprins între 2,50 și 6,00 lei/kg (anul trecut în aceeași perioadă, prețul oscila între 4,50 și 7,00 lei/kg). Merele se vând preponderent de producători și prețul oscilează de la 3,00 la 4,00 lei/kg (anul trecut prețul oscila de la 6,00 la 7,00 lei/kg).

Important este că produsele agricole care la moment se comercializează pe piață sunt de origine autohtonă, excepție fiind castraveții și roșiile.

A fost expus spre comercializare și un volum mare de fasole de diferite soiuri cu un preț de la 20,00 la 30,00 lei/kg. Producătorii din r-l Ungheni vindeau și ciuperci Păstrăv cu 50,00 lei/kg (40,00 lei/kg costa anul trecut), iar intermediarii vindeau ciuperci Champignon cu 45,00 lei/kg (35,00 lei/kg costa anul trecut), importate din România.

Producătorii din regiunea r-lui Ungheni nu sunt mulțumiți de prețurile reduse a produselor agricole, dar și de cantitățile mici vândute. Cumpărătorilor fiindu-le imposibil să plătească și să cumpere mai mult.

Sursa: AGROinform, Ungheni  

DINAMICA PREȚURI