Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

PREȚUL LEGUMELOR ÎN PERIOADA POSTULUI MARE PE PIAȚA DIN DROCHIA

Luna martie a adus primăvara în calendare, nu însă și mai mulți bani în buzunare. E perioada Postului Mare, când fructele și legumele sunt la mare căutare de către locuitorii orașului Drochia.

În această perioadă se recomandă de consumat cât mai multă varză, astfel că consumatorii pentru un kilogram achită în jur de 3,50 - 5,00 lei. Cartofii se vând cu prețul mediu de 5,00 – 7,00 lei/kg. Prețul la ciuperci a crescut în martie cu 12,00 – 15,00 lei/kg, ajungând să coste 50,00 – 55,00 lei kilogramul, tot din cauză că în această perioadă a crescut cererea, iar oferta a rămas aceeași. Vestea bună este că prețurile la ciuperci vor descrește spre sfârșitul Postului, când produsul nu va fi atât de solicitat, ceea ce nu putem spune și de prețul legumelor de import.

Prețul roșiilor de import sperie ochiul consumatorului, care se ridică de la 35,00  la 55,00 lei/kg. Unii cumpărători însă, nu se avântă nici acum după legumele importate expuse pe piață. Nu-și permit să plătească pe un kilogram de roșii, cât ar da pe unul de carne.

Spre deosebire de aceeași perioadă a anului precedent prețurile la legumele autohtone au scăzut. Producătorii explică scăderea din preț a legumelor, dar și parțial a fructelor, datorită faptului că au avut un an roditor, obținând cantități mari de roade, însă nu neagă faptul că au scumpit puțin prețul produselor care sunt mai solicitate în perioada Postului.

Sursa: AGROinform, Drochia​

DINAMICA PREȚURI