Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

OFERTE MARI DE CEAPĂ PE PIAȚĂ

În ultimul timp, pe piața din Ungheni au fost înregistrate volume mari de ceapă. Toată cantitatea expusă este de origine autohtonă și vând preponderent producători din raioanele Ungheni, Fălești, Nisporeni și din nordul republicii.

Intermediarii vând ceapă adusă de la bazele angro din Chișinău. Soiurile cel mai des întâlnite pe piață sunt Halțedon și Stuttgart. Ceapa este de calitate înaltă, calibrată și ambalată în saci a câte 6 - 8 kg și 15 - 18 kg.

Datorită ofertei mari de ceapă, prețurile sunt mici. Pe piețele din Ungheni, Chișinău și Edineț, prețul mediu de comercializare a cepei este de 3,00 lei/kg; la Bălți – 3,50 lei/kg și cel mai mare preț a fost înregistrat pe piața din Cahul – 5,00 lei/kg. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, prețurile s-au micșorat considerabil: pe piața din Cahul – cu 75%, pe piețele din Ungheni, Chișinău și Edineț - cu câte 62,5%, la Bălți – cu 50%.

Recolta de ceapă anul trecut a fost bună, producătorii sperau și la un preț bun. Însă, surplusul de produs pe piață nu le oferă nici o șansă către un preț mai mare.

Sursa: AGROinform, Ungheni

DINAMICA PREȚURI