Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

VARZĂ ÎN CANTITĂȚI MARI ȘI LA PREȚURI ACCESIBILE

În acest an, prețul la varză pentru întreg sezon a fost cu mult mai mic comparativ cu cel din anul precedent, ceea ce bucură buzunarul consumatorului.

În sezonul de consum al verzei și de pregătire pentru iarnă la conservare și murături sau care au mers la păstrare în depozitele gospodăriilor casnice, producătorii din Hîncești nu sau arătat prea mulțumiți de cantitățile și prețurile mici la care se comercializează acest produs.

Pe parcursul lunii noiembrie, varza la Hîncești a fost comercializată cu un preț de 2,00 - 2,50 lei/kg. Doar la sfârșitul lui octombrie, pe parcursul a câtorva zile s-a produs o majorare de preț cu 35 - 40 %, ca mai apoi brusc să se diminueze până la prețul de 2,00 lei/kg .

Comparativ cu anul precedent, necătând că prețul de comercializare al verzei a ajuns chiar de până la trei ori mai mic, cantitățile ce se comercializează pe piața sunt destul de mici.

Producătorii menționează asupra cantităților mari de varză care se găsesc încă în depozite și majorări semnificative de prețuri nu așteaptă.

Sursa: AGROinform, Hîncești

DINAMICA PREȚURI