Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

A ÎNCEPUT RECOLTAREA ÎN MASĂ A FLOAREI SOARELUI

În raionul Fălești, conform datelor statistice raionale sunt semănate în acest an şi urmează sa fie recoltate 13 122 hectare de floarea soarelui.

Recent, în mai multe gospodării agricole recoltarea a demarat. Pentru recoltare sunt pregătite circa 50 de combine. Roada la hectar diferă puțin, fiindcă o parte din semănături au fost afectate de grindină. Pe parcursul lunilor iulie și august în unele zone agricole n-au căzut precipitații și din cauza temperaturilor ridicate semănăturile sunt afectate complet. 

Actualmente, mari intensificări la comercializarea producției nu persistă. Cele mai mari cantități sunt comercializate pentru achitarea datoriilor (credite, material semincer, motorină, etc.), iar pentru comercializarea în masă, producătorii agricoli sunt în așteptarea unui preț mai convenabil. Totuși, intermediarii propun producătorilor pentru o tonă de floarea soarelui un preț de 6000 - 6500 lei.

Tot în această perioadă s-a început şi recoltarea soiurilor timpurii de soie, unde sunt semănate 1 300 hectare în raion. Se propune un preț de start de 7 000 – 7 200 lei/tonă.

Potrivit sursei www.agrobroker.ro, pentru luna august, prețul la bursă de comercializare este estimat cu 336,04 EURO pentru o tonă de soie.

Sursa: AGROinform, Fălești
DINAMICA PREȚURI