Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

STRUGURI DE MASĂ COMERCIALIZAȚI ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Pe piața din orașul Cantemir se comercializează soiuri diverse de struguri de masă, cum ar fi  Muscat Iantarnîi, Prezentabil, Codreanca, Victoria sau Cardinal. Strugurii sunt de calitate înaltă recoltați de fermieri din raionul Cantemir și ambalați în lădițe de carton.

Producătorii susțin că volumul de struguri anul acesta este mai mic, datorită înghețurilor din iarna trecută care i-au afectat puțin, însă calitatea este foarte bună.

Prețul de comercializare este diferit. Intermediarii vând Muscat Iantarnîi și Codreanca la preț de  10,00 lei/kg; Prezentabil, Victoria și Codreanca cu 13,00 - 15,00 lei/kg.

În rezultatul monitorizării piețelor agricole, în Comrat strugurii se vând cu 10,00 - 15,00 lei/kg și pe piața din Cahul cu până la 10,00 lei/kg.

Producătorii de struguri sunt în căutarea piețelor de desfacere. Ei își realizează producția intermediarilor, ambalată în lădițe de carton și de calitate foarte bună, fiind gata pentru export. Strugurii sunt colectați direct din câmp, în refrigeratoare.

Actualmente se recoltează soiurile Codreanca și Cardinal, prețul de realizare angro fiind de la 8,00 - 10,00 lei/kg. Peste aproximativ o săptămâna se va începe recoltarea în masă a soiurilor Victoria și Prezentabil. Producătorii speră ca prețul de realizare să nu fie mai mic de 8,00 - 10,00 lei/kg.

Sursa: AGROinform, Cantemir

DINAMICA PREȚURI