Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

ROȘIILE AU DEVENIT MAI SCUMPE ÎN ULTIMA PERIOADĂ

Începând de duminică, la piața din Cantemir, prețurile la roșii au început să se majoreze. Mărirea prețurilor la roșii este influențată în mare parte de condițiile climaterice din ultima perioadă, dar și de suprafețe mai mici însămânțate în acest an. În urma ploilor și a căldurilor mari, acestea au fost afectate de diferite boli.

În această perioadă s-a mărit şi cererea, fiindcă a început conservarea producției respective pentru sezonul de iarnă. După cum afirmă producătorii agricoli și acest an este destul de greu în ceia ce privește atât ramura legumicolă cât și cea viticolă.

Roșiile sunt aduse de către producătorii din raionul Cantemir și Cahul. Unii le comercializează direct consumatorilor, dar o mare parte din ei le realizează intermediarilor.

Actualmente, prețurile de comercializare la roșii oscilează în intervalul 15,00 - 16,00 lei/kg, s-a înregistrat o creștere a prețului mediu cu până la 250%.

În aceiași perioadă a anului trecut, prețurile erau de 6,00 - 7,00 lei/kg. Așadar, față de anul 2015 s-a înregistrat o creștere a prețului mediu de 2,5 ori, influențat de condițiile climaterice din anul curent.

Pe piața din Kopani (Ucraina), roșiile de seră se comercializează la prețul mediu de 18,00 UAH (14,36 MDL/kg), prețul la roșiile din câmp este 22,00 UAH (17,55 MDL/kg), iar pe piața din Cluj (România) roșiile de seră sunt comercializate la prețul de 2,50 RON (12,19 MDL/kg).

Sursa: AGROinform, Cantemir

DINAMICA PREȚURI