Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

CANTITĂȚI MICI DE VIȘINE PE PIAȚĂ

Înghețurile târzii din primăvara anului curent au rărit din florile pomilor de vișin. Un alt motiv important pentru reducerea cantităților acestora de pe piață în acest an este și ploile zilnice care s-au abătut în ultima perioadă, ceea ce știrbește din calitatea produsului.

Deoarece suntem în perioada de conservare a vișinelor, observăm că prețurile sunt cam exagerate, asta din motivul cantităților mici expuse spre comercializare.

Prețul este cu 45 - 50% mai mare comparativ cu anul precedent. Dacă anul trecut prețul era de  10,00 – 12,00 lei/kg, în această perioadă vișinele se comercializează cu 18,00 - 20,00 lei/kg, în dependență de soi și calitate.

Consumatorii posibil că nu se vor bucura de prețuri mai mici în următoarea perioadă, poate foarte puțin, deoarece vișinele comercializate sunt doar din gospodăriile casnice, plantații noi de vișin nu s-au sădit în raion ultimii ani.

Pe piața din Lvov și Odessa (Ucraina), vișinele de calitate bună sunt comercializate la prețul mediu de 28,00 UAH (22,34 MDL/kg), respectiv 30,00 UAH (23,93 MDL/kg), iar pe piața din Cluj (România) acestea sunt comercializate la prețul de 4,00 RON (19,47 MDL/kg).  

Sursa: AGROinform, Hînceşti

DINAMICA PREȚURI