Primul portal agricol din Moldova
CERERI & OFERTE PLASEAZĂ ANUNȚ OFERTE RECENTE CERERI RECENTE INFOCENTRU

Preţurile la sfecla roşie pe piețele angro sunt stabile

Pe toată perioada lunii curente, la piaţa din Bălţi oferta de sfeclă roşie a fost în creştere, dar preţurile au rămas stabile. În comercializare au fost expuse noi cantităţi de sfeclă roşie, crescută în zona de nord a ţării, vândută de producători şi intermediari.

Conform monitorizării, pe parcursul lunii, preţul de comercializare a producţiei respective a oscilat de la 3,00 până la 5,00 lei/kg, cu mici divieri. Unii producători propun un preţ şi mai mic de 3,00 lei/kg, numai ca să-și poată vinde producţia. Preţul de 5,00 lei/kg este cerut de către intermediari, care comercializează sfecla în saculeţe de plasă cu greutatea de 5,0 kg.

Conform monitorizării, preţurile au fost stabile şi pe celelalte pieţe din ţară. La Edineţ şi Chişinău producţia respectivă s-a vândut la preţul de 3,00- 3,50 lei/kg, la Cahul cu 4,00 lei/kg, iar la Ungheni cu 5,00 lei/kg.

Pe piaţa din Bronishe (Polonia) preţurile au fost aproximativ identice cu cele din ţară, 2,80 - 4,40 lei/kg. La Copani (Ucraina) sfecla roşie a fost vândută la preţuri şi mai mici 1,70- 2,30 lei/kg.

 Sursa: AGROinform, Falesti

 

DINAMICA PREȚURI